„10 неразказани истории за света“ - първата книга на Географ БГ

Щастливи сме да ви представим книгата „10 неразказани истории за света. Общество“ с автор съоснователя на Географ БГ д-р Димитър Желев. Книгата е на цена от 14,90 лв. и може да бъде поръчана от онлайн от  Географ БГ.   

Уважаеми читатели,
Замисляли ли сте се, че в света все още има роби? Давали ли сте си сметка, че кулинарните капризи на едни благоденстващи общества предизвикват социални кризи в селските райони на Перу и Боливия? Осмисляли ли сте мащаба на Колумбовия обмен и въобще имате ли идея какво представлява той? Имате ли представа защо хората обичат да разделят пространството вместо да го обединяват? Това са част от въпросите, на които ще намерите отговор в тази книга. Допълнително ще се сдобиете и с куп нови любопитни географски знания, които несъмнено ще разширят кръгозора и възприятието Ви за света. Стремглавото развитие на технологиите и свободният обмен на информация през последните десетилетия ни помагат да опознаем разнообразието на света все по-лесно и все по-пълноценно. Непрекъснато откриваме нови аспекти на шарения свят по отношение на природата и човешките общества. Колкото повече научаваме за света, толкова повече ни предстои да откриваме за него.
В тази книга са разгледани 10 аспекта на географията, които имат връзка с историческото, политическото, културното и икономическото развитие на човешкото общество. Заглавието си книгата дължи на това, че обхваща тематични области, които рядко се изучават задълбочено или въобще не се коментират в училищното географско образование. В „уроците“ са отразени редица куриозни факти, които правят силно впечатление. Твърди се, че най-необикновените преживявания и информация в живота се запомнят най-лесно и най-трайно. Пожелавам ви да намерете своите необикновени географски истории, които да разкажете и на други любознателни хора.
Авторът

Можете да направите предварителна заявка за закупуване на книгата. Необходимо е единствено да попълните електронната форма по-долу:

Поръчай от Географ БГ и подкрепи дейността ни!

Всички продукти на Географ БГ:

Тениска "Мила Родино"

Тениска "Високи сини планини"

Тениска "Горда Стара планина"

Сателитен учебен атлас с автори Евгения Сарафова и Румен Пенин

Книга "Природна география на континентите" с автори Румен Пенин и Димитър Желев

Книга "Света гора - Атон. География на духовността" с автор Румен Пенин

Книга "Загадките на Географ" с автор Калин Сейменов

Книга "10 неразказани истории за света" с автор Димитър Желев

Книга "Плейстоценските заледявания и съвременните алпийски и субалпийски ландшафти в България" с автор Ангел Велчев

Географски постер "100 рекорда"

Географски постер "Държавите в света"

Чаша "Географ" - Започни деня си с мисия

Фотографски принтове на Кристиян Кирилов

Публикувано от dimitar.zhelev

1 Коментара - „10 неразказани истории за света“ - първата книга на Географ БГ

mareto_84 February 04, 2019

Отговори
Искам да поздравя д-р Желев за дебютната му книга. Пожелавам му здраве, за да следва мечтите си и още по-голям хъс, за да мултиплицира творческия импулс във всяко направление, от интерес за него!

Сподели

Снимка на деня

Централните части на град Хива, Узбекистан

ггф