1 година Географ БГ!

1 година Географ БГ!

Екипът на сайта изказва своята искрена благодарност на всички, които ни подкрепят. Благодарим на нашите читатели, които ни дават стимул да продължаваме да разпространяваме географското познание. Благодарност и към всеки, който е споделил мнение, изказал е градивна критика или ни е дал ценен съвет. Оценяваме го!
 
 
Изказваме признателността си към проф. д-р Румен Пенин, който ни помага и вдъхновява с интересните си разкази и фотографии от най-различни и екзотични части на земното кълбо; към Мирослав Нанков и Павел Нанков за впечатляващите разкази и снимки от най-закътаните дебри на света; към доц. д-р Георги Бърдаров, който сподели чрез сайта част от своите интересни разкази; на ас. Зорница Чолакова, която бе първият университетски преподавател, подкрепил ни с авторски материал; на доц. д-р Мариан Върбанов и доц. д-р Георги Железов за доброто сътрудничество с НИГГГ; на доц. д-р Марин Русев за добрите новини около дейността на АПГР; на доц. д-р Стоян Недков за работата с БГД; на доц. д-р Иван Дреновски за предоставянето на актуална нормативна информация, свързана с училищната география; на Любо Стоянов, който ни подари най-незабравимото „пътешествие по жп спирките на България, които впечатляват с красотата си”; на Руслан Милев за ентусиазма, с който ни предоставя авторски материали; на Петър Матеев за уникалните планински панорами...
 
 
Списъкът на нашите автори е дълъг: Руслан Зарев, Соня Мурджева, Марина Стоева, Чавдар Златев, Владислав Лазаров, Петър Сарафов, Тодор Вълев, Крум Божиков, Искра Димитрова, Илияна Стоянова, Ралица Иванова, Ники Давидов, Марин Мурджев, Габриела Тепсизова, Марина Сирачка, Ралица Младенова, Шенай Осман, Иваничка Тодорова, Христо Кичиков…
 
 
За една година много хора ни помогнаха по различни начини – с авторски текстове, с тестове, със снимки, с интервюта... Но най-вече с популяризация! В първите няколко месеца от нашето съществуване се радвахме на дневна посещаемост от около 50 до 100 души и страница във Facebook с неколкостотин харесвания. Към днешна дата можем гордо да заявим, че сайтът ни се е утвърдил като своеобразна трибуна - източник на географска информация, поле за дискусии и новости. В географските среди сайтът се радва на популярност и признание. От месец насам нямаме ден с по-малко от 500 уникални посещения. На 5 февруари радостта ни бе ненадмината, когато статистическият четец на сайта отчете рекордните за нас 2363 уникални посещения в рамките на 24 часа, на 10 февруари (седмица преди нашия рожден ден) четецът отбеляза 2335 уникални посещения. През месец януари над 12 000 души са отворили www.geograf.bg. За периода от 1 година сайта е посетен от 115 681 уникални IP адреса от 134 страни по света. Разбира се, най-активни са потребителите ни от България, където 105 614 са регистрираните уникални посещания, следват нашите читатели Обединеното кралство (1749), САЩ (1299), Германия (1265), Испания (658), Италия (489), Франция (414). Сайтът ни е бил посещаван от места като Бутан, Гренада, Гуадалупе, Мианмар, Макао, Микронезия, Уганда, Малдиви, Туркменистан, Доминиканска република, Кюрасао, Тринидад и Тобаго и много други места по земното кълбо, където живеят и пътуват любознателни сънародници. За една година във Facebook нашите последователи станаха повече от 6500. Всичко това ни вдъхновява да продължим ентусиазирано нашата работа!
 
 
Страните по света, от които е посещаван www.geograf.bg за 1 година
 
 
За тази една година сме се стремили най-вече да публикуваме достоверна информация, да не подвеждаме под каквато и да е форма нашата аудитория, да съблюдаваме принципите на авторското право и да провокираме нашите читатели интелектуално с рубриките „Снимка на деня”, „Загадка на деня” и множеството ни тестове. През следващата година обещаваме да се стремим да поддържаме постигнатите резултати, да се опитаме да поправим някои грешки, които сме допуснали и, разбира се - да предприемем инициативи и действия, които ще допринесат за популяризирането на познанието за Земята сред широк кръг от хора. И занапред ще се опитаме да запазим баланса между интересите на любителите пътешественици, любознателните ученици и студенти, учителите и научните работници, между всеки с интерес и любов към разнообразието по света и красотата на нашета родина България!
 
 
От Български географски портал – Географ БГ, сме планирали няколко нови начинания, които ще се опитат да подобрят предоставянето на любопитна и полезна информация, да разнообразят съдържанието и визуализацията на сайта, да ангажират сайта в сътрудничество с други образователни и научни организации. Работим по няколко собствени оригинални проекта, така че – очаквайте изненади и подробности в скоро време! По-доброто и по-интересното предстои!
 
 
С благодарност от екипа на Български географски портал – Географ БГ (www.geograf.bg)!
 

Публикувано от dimitar.zhelev

6 Коментара - 1 година Географ БГ!

Марина Стоева (непроверено) February 08, 2017

Отговори
ЧРД, приятели! При човека всички основни неща се случват през първата годинка: учи се да седи, ходи, говори... Вие направихте своя "прощъпулник", духнахте свещичка "1" върху тортата. Сега ви предстои най-приятното: да ставате все по-добри във всяко начинание! Пожелавам ви здраве и попътен вятър да издува платната на кораба "Географ БГ"!

Таня Иванова (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Честит рожден ден! Завидно е това, което направихте за една година. Продължавайте да вдигате сами летвата и да я преодолявате - с приятелите и почитетателите! Успех

Димитър Цонов (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Честит Рожден ден

Росица Иванова (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Честит рожден ден! Горда съм че Ви има. Чета редовно вашите статии! Да пребъдете и успех!

честит рожден ден (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Благодарим Ви за всичко през тази 1 година! Без Вас Географската наука нямаше да бъде същата в Бгапия!

Р.П. (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Искрени поздравления за първата от безкрайните години в които geograf.bg ще бъде търсен и обичан сайт! Радвам се, че географите и всички, които обичат Географията намериха чрез сайта свое интересно и вдъхновяващо пространство. Бъдете здрави и винаги с търсещ географски дух!!!

Сподели

Снимка на деня

Поглед над град Щип

ггф