За нас

Български географски портал – Географ БГ е вдъхновяващо място за географи, пътешественици и любители на природата. Идеята, която ни водеше при създаването на портала, е популяризацията на географията и географското образование, защото сме убедени, че науката е нещо повече от скучни факти и суха статистика.

Начинанието ни стартира през 2011 г. и от тогава бавно и постепенно напредвахме в мечтата си - да създадем място в уеб пространството, посветено на любимата ни наука.

Основните цели на сайта са да популяризира науката за Земята със съвременните й достижения, да предоставя актуална информация около събитията с географски отенък, да предостави възможност за комуникация между хора със засилен интерес в областта на науките за Земята. В нашите рубрики предоставяме актуална, любопитна и полезна информация за географски факти и куриози, за географи и пътешественици, за географско образование и професионална реалиализация, и въобще за всичко географско. 
 
Да си географ е по-скоро призвание, отколкото образователен ценз. Дипломата за бакалавър или магистър географ не означава нищо, когато тя не е подплатена с любовта към Земята. Географията е интересна наука, до която всеки трябва да се докосне. Географ означава да си любознателен към света, но и отговорен към него. Точно заради това geograf.bg не е сайт със строго определена аудитория, а напротив – той е сайтът за малки и големи, млади и стари, любопитни и любознателни, за всички. 
 
Очакваме вашите конструктивни критики, забележки, съвети и препоръки. Надяваме се, да намирате тук нещата, които са ви интересни и по този начин посещението на geograf.bg да се превърне в приятен навик във времето.
 
През 2015 г. започнахме провеждането на учебни занятия в Географ БГ – Център за знания (София,  бул. „Патриарх Евтимий” №75, ет. 3., ап. 10). Нашата мисия е да предложим висококачествена подготовка, която да надгражда знанията и уменията, придобити в училищната среда. Ние предлагаме модерни и прогресивни обучителни подходи, стимулиращи любознателността и уменията на децата и младежите.
 
С работилниците „Наука и чудеса за деца” съчетаваме по оригинален начин познанието, умението и забавлението. По разработена оригинална методика децата ентусиазирано научават тайните на науката, а за финал – приготвят свой модел или макет, който да отнесат у дома за спомен. Нашият екип от млади, енергични и квалифицирани специалисти успява да накара децата да говорят за наука, да мислят за наука, да се веселят с наука, да обичат науката!
 
През 2016 г. започнахме занимания с Лего – Лего моделиране и Легопис – граматика и правопис с Лего, които развиват мисленето в децата, възможностите им да преценяват баланса и качество на структурата. Те получават знания и умения по интересен и забавен начин!
 
За изпълнението на нашата мисия - да популяризираме науката (в частност науките за Земята) сред ученици, студенти и всички любознателни хора, ние участваме в организирането на Българския географски фестивал – Ямбол, 2015 г.Казанлък, 2016 г. и Пазарджик 2017
 

Евгения и Димитър

Географ БГ в медиите

 

Димитър Желев за Европейската нощ на учените, Инфо Зона (30.09.2016г.) 

 (участието на  Димитър Желев започва в 14:50 мин. от началото на предаването)

 

Евгения Сарафова в селекцията за млади лидери "30 под 30" на Forbes България (29.09.2016г.)

 

Лятна програма за българчета от чужбина (29.06.2016 г.)

 

 

Работилниците на Географ БГ в ефира на БНТ 1 (04.02.2016 г.)

 

 Включването от Географ БГ - Център за знания започва на 53:30 мин. от началото на предаването

 

Работилниците на Географ БГ в ефира на bTV (14.01.2016 г.)

 

 Имам млад учител: Гергана Миленова (27.09.2015г.)

 

Географ БГ на гости в БНР (13.07.2015 г.)

 

Най-готиният учител: Теодора Малинова (19.02.2015г.)

 

Основателите на Географ БГ в bTV по темата за жп туризма в България (15.01.2015 г.)

 

 

Екип:

Евгения Сарафова, evgenia@geograf.bg

Димитър Желев, dimitar@geograf.bg

Атанас Китев, atanas@geograf.bg

Бойка Василева

Павел Нанков

Теодора Малинова

Гергана Миленова

Калин Сейменов

Иван Иванов

Яна Ванчева

 

Контакти с нас
hello@geograf.bg

тел. 0893 34 01 33