Почетна лекция на Симеон Идакиев и семинар на БГД

...
На 22.10.2015 г. от 17:00 ч. в 252 аудитория на СУ „Св. Климент Охридски” ще се проведе семинар на Българското географско дружество на тема „Светът и всичко около него” лектор ще бъде известният Български пътешественик и журналист Симеон Идакиев.

След лекцията ще бъде се проведе връчване на сертификатите за членство в БГД на всички присъстващи членове.

 

Симеон Идакиев е български журналист и пътешественик, известен с филмите си от поредицата Един мъж, един автомобил, една камера”.

 
От 1985 г. е продуцент и водещ на популярната географска рубрика „Атлас” на Българската национална телевизия и автор на поредиците от филми Един мъж, един автомобил, една камера”. Заснел е самостоятелно над 400 филма. Автор е на няколко книги, многобройни публикации в печата, водещ на радиопредавания.
 

Посетил е над 120 държави на всички континенти. През 1978 г. на двумачтовата яхта „Тивия“ на БНТ извършва плаване около Европа заедно със съпрузите Юлия и Дончо Папазови и дъщеря им Яна (на 5 год.) и колегите си от БНТ Борис Сирийски, Румен Костов, Петър Андонов. Той е автор на книгата „С яхта около Европа”, поредицата „Светът и всичко в него”и телевизионните серии, заснети по време на плаването от него и екипажа на БНТ.

 

Симеон Идакиев е гост в рубриката с интервюта на Географ БГ.

 

 

Коментари (0)