Фестивал на традиционните местни продукти и царския орел Тополовград 2015

...
На 19 септември 2015 г в Градския парк на Тополовгард се провежда за трета поредна година ФЕСТИВАЛ НА ТРАДИЦИОННИТЕ МЕСТНИ ПРОДУКТИ И ЦАРСКИЯ ОРЕЛ ТОПОЛОВГРАД 2015. Научете повече!

На фестивала ще бъдат представени за дегустация и продажба традиционни местни продукти от района на Сакар – домашно приготвени ястия, сирене и млечни продукти, домашни консерви, земеделски продукти – мед, вино, билки и др. Ще има изложители и от други екологични райони като защитена зона „Бесапарски ридове“ - Пазарджишко, Пловдивско; Ямболско и др.
 
 
Откриването е на 19 септември от 11.00 часа в Градския парк от кмета на ОбщинаТополовград и други официални лица.
 
 
Следва фолклорна програма с участието на самодейни състави от региона. След 12.00 часа ще започне дегустацията на традиционни местни продукти от избрано жури, тъй като ще има конкурси за „Най-вкусно традиционно ястие”, „Най-вкусни домашни консерви от плодове и зеленчуци” и “Най-атрактивен щанд”.
 
 
Всеки, който има желание и възможност да посети Тополовград на 19-ти септември, е добре дошъл на фестивала, за да подкрепи традиционния местен поминък.
 
 
Фестивалът на традиционните местни продукти и царския орел се организира за трета година от Община Тополвград и Българското дружество за защита на птиците в подкрепа на природосъбразното земеделие и опазването на природата в Сакар, с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Фонда за природата „Уитли“.
 
 

Коментари (0)