Изложба: 10-ти национален конкурс за детска карта на света „Ние обичаме картите”

...
Българската Картографска Асоциация, със съдействието на Национален институт по геофизика, геодезия и география – БАН и Университет по архитектура, строителство и геодезия Ви канят на изложба на детски рисунки, участващи в 10-тия национален конкурс за детска карта на света „Ние обичаме картите”.

На 10 март 2017 г. ще бъде открита  изложба на всички участващи детски карти в 10-тия национален конкурс за детска карта на света на тема: „Ние обичаме картите” („We love maps”) и церемония за награждаване на победителите в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. 
 
Шестте най-добри карти ще участват в международната изложба по време на 28-та Международна картографска конференция във гр. Вашингтон, САЩ, 2–7 юли 2017 г. Във всяка възрастова група ще бъдат излъчени победители, които ще участват чрез картите си в Международния конкурс, ще бъдат раздадени грамоти и награди. 
 
 
 
 
10-тият национален конкурс за детска карта на света „Ние обичаме картите” („We love maps”) е част от Международния конкурс за детска карта на света „Барбара Печеник” 2017. Наградата „Барбара Печеник” е създадена от Международната Картографска Асоциация през 1993 г. в памет на Барбара Печеник, бивш вицепрезидент на МКА и картограф, занимавала се през целия си живот с детско картографиране. Целта на конкурса е децата да бъдат провокирани към творческо изобразяване на света чрез художествени методи. 

Коментари (0)