Национален конкурс за всички любители на географията: Фотографии на тема „Светът е география”

22.02.2017
Българският географски портал - Географ БГ организира национален конкурс за географска фотография на тема „Светът е география”. Научете повече!

Конкурсната надпревара е отворена за всчики възрасти и за всички любители на географията. Темата на фотографското съревнование е „Светът е география” и в две категории:
 
1. Снимки от България
 
2. Снимки от света
 
 
Крайният срок за изпращане на материалите за участие в конкурса е 27 март 2017 г. 
 
 
Снимките изпращайте на geografski.festival@gmail.com .
 
 
Най-добрите фотографии ще бъдат определени от жури на Географ БГ. Победителите ще получат научно-популярна географска литература за награда и специален сертификат, а техните фотографии ще бъдат публикувани в сайта на Географ БГ.
 
 
Пълните условия за участие прочетете ТУК.
 
 
Успех!
 
Повече за Българския географски фестивал - Пазарджик 2017 можете да научите ТУК.
 
 
Ето кои бяха лауреатите през 2016 г.: Светът е география 
 
 

Спонсори на Български географски фестивал - Пазарджик 2017

 

Издателство "Булвест 2000"

Хиър Юръп Б.В. - Клон България

 

Организатори и партньори

Географ БГ

Географ БГ

Община Пазарджик

Българско географско дружество

Фондация "Промяната"

Организатори и спонсори на Българския географски фестивал

Уикипедия България

Коментари (0)

Интервюта
Иглика Трифонова: Антарктида е отвъд края на познатия свят

Иглика Трифонова: Антарктида е отвъд края на познатия свят

Иглика Трифонова е професионален фотограф с над 20-годишен опит. Работила е в различни вестници и списания като фотограф и журналист, както и като парламентарен фоторепортер. Нейни снимки са публикувани многократно в български издания, както и в испанското списание „Дон Балон", в руското списание „Экология и жизнь", в българското издание на „National Geographic". Иглика участва като фотограф и член на биоложки екип в три български експедиции до Антарктида. Има четири самостоятелни фотоизложби в България и в Русия, както и шест участия в колективни фотографски и живописни изложби. През 1993 г. печели награда за най-добра снимка на годината, а през 1998 г. и награда за млади живописци. Член е на Българския антарктически институт и на Съюза на българските журналисти. От 2012 г. и председател на българския клон на световната Асоциация на младите полярни изследователи (АПЕКС). В свободното си време най-много обича да чете, но почти няма такова, тъй като заедно със своите колеги от АПЕКС България организира различни образователни инициативи, свързани с Антарктида, обикаля десетки училища в София и страната, говорейки за опазването на полярните региони и показвайки чрез снимките си красотата им. В момента заради нов проект чете няколко документални книги едновременно и всичките са свързани с мореплаватели и пътешественици – Магелан, Кук и Дрейк. Споделя житейската философия на Джеймс Дийн: „Мечтай, сякаш ще живееш вечно. Живей, сякаш ще умреш днес”.