Трябва ли ми виза? Картата, която ще улесни пътуването ви

30.10.2017
Искате да пътувате в чужбина? Необходима ви е информация за актуалната обстановка в страната, в която отивате и документите, които ще ви трябват? Представяме ви картата, която Иван Иванов (suricactus) създава за улеснение на всички вас.

„Идеята за това приложение дойде случайно, когато ме попитаха дали има нужда от виза, когато се пътува за определена държава. В крайна сметка не открих готови карти с подобна информация за български граждани, затова се наложи аз да създам такава", споделя Иван Иванов (suricactus).
 
Той събира данни от Министерство на външните работи на Република България относно необходимите документи и препоръки за пътуване в чужбина. Данните се обновяват автоматично при промяна на сайта на министерството. Информацията за вида на необходимата виза е от World Passport Index.
 
Картата разполага с два слоя:
 
Обстановка - актуално състояние на обстановката в съответната страна и препоръката на Министерството на външните работи относно пътуване до там
 
Необходими документи - необходими документи при пътуване в чужбина. В някои страни от Европа е разрешено пътуването само с лична карта, във всички останали е необходим международен паспорт, а в голяма част от страните и виза.
 
 
 
Автор - Иван Иванов @suricactus
Отворен код - MIT GitHub
Отворени данни - Creative Commons BY SA
 
 

Коментари (2)

няма
09.11.2017 18:16
Mного нюанси на зеленото , за Турция кое е вярно : 1 -без виза 2 -без виза с лична карта 3 -(жокер) без виза НО със задгр. паспорт [ама няма такава опция няма ]
Мишо
05.11.2017 21:03
Това е действително полезна информация, представена по най-добрия възможен начин.