Ден на географията - Русе 2016

14.12.2016
Издателство „Булвест 2000”, Географ БГ, РУО - Русе и община Русе организират първото по рода си градско географско събитие. Научете повече!

На 16 декември 2016 г. в Русе ще се проведе Ден на географията - първото по рода си събитие в България, в което учениците от града ще могат да наблюдават няколко географски презентации и географска фотоизложба. Учениците от 10 градски училища ще се съревновават в отборното състезание, наречено Географида в Русе, във формат, познат на любителите на географията от събитията на Българския географски фестивал. За трите най-добре представители отбора ще има специални купи, а всички ученици, взели участие в състазанието ще получат за подарък научно-популярни географски издания.

 

Инициативата за провеждането на Деня на географията е на местната географска общност, община Русе, РУО - Русе, издателство „Булвест 2000” и Географ БГ. 

 

 

 

 

Коментари (2)

М. Павлова
20.12.2016 11:58
В Русе се получи един чудесен празник на географията. Децата бяха впечатлени от научния дух и ерудицията на проф. Пенин и негfвия асистент Димитър Желев. Благодарим им, че намерихпа време, за да направят неповторим Денят на географията в нашия град.
Невена
14.12.2016 12:30
Добре дошли в Русе! Географията е любим предмет на ученици и родители и съм сигурна, че ще се получи интересен празник.