Спаси глобуса и направи добро!

08.08.2016
Географ БГ стартира нова инициатива за събиране на картографски материали, от които собствениците им нямат нужда, но които биха били от полза за читалища, училища или неформални групи в страната.

Всяка година в България много ученици завършват училище, много хора сменят жилищата си или пък решават да напуснат родината. В различни случаи на всекиго може да се наложи да се раздели със своята библиотека, картографски материали или домашен глобус. В същото време в страната има много малки населени места с училища, читалища или друг тип организации, които имат нужда от обновяване на своите библиотеки.

 

 

Затова ние от Географ БГ решихме да се опитаме да направим мост между тези, които биха искали да споделят своите вече непотребни стенни карти, училищни атласи или глобуси и тези, които имат нужда от тях. Знаем със сигурност, че много учители по география в страната преподават без необходимите за това картографски продукти и понеже сме наясно колко неприятна е тази ситуация, бихме искали да помогнем.

Как може да стане това?

От днес стартираме набирането на информация за това къде в България има нужда от картографски материали и какви. Ако сте учител, който изпитва необходимост от стенна карта или нещо друго, попълнете формата по-долу. От началото на септември 2016 г. ние ще предоставим възможност на хората, които биха искали да дарят карти, атласи или глобуси, да го направят - в нашия Център за знания, чрез куриер или по друг удобен за тях начин. Така се надяваме да намерим нов дом на много картографски материали, където те да бъдат използвани по предназначение.

Ако сте учител, работите в читалище, друг тип образователна институция или неформална група, просто попълнете формата по-долу. Ние ще се опитаме да помогнем с каквото можем, за да стартирате новата учебна година с качествени материали.

А всички, които биха искали да дарят карти, атласи или глобуси, които са добре запазени, ще могат да го направят от началото на месец септември на различни места в София и страната, за което ще публикуваме допълнително информация. Ако все пак нямате търпение да го направите, можете да ни пишете още сега на hello@geograf.bg.

 

 

Коментари (4)

читател
12.08.2016 17:43
Днес много от картите са достъпни в интернет http://gis.mrrb.government.bg/
с двете си ръце За
11.08.2016 13:45
Напълно одобрявам и подкрепям започващата инициатива. Само адмирации за стоящите в основата ѝ.
Ивона Димитрова
11.08.2016 13:11
Чудесна инициатива! Много деца и учители ще бъдат благодарни!
St
08.08.2016 21:00
Много добра инициатива!