8. КЛАС - Областен кръг на Националната олимпиада по география и икономика 2015-2016 (тестови материали)

24.02.2016
На вашето внимание предоставяме хипотетичен вариант на Областния кръг на Националната олимпиада по география и икономика 2015-2016 за 8. клас, който се проведе на 5 февруари 2016.

Не знаем #Кой и защо не споделя въпросите от олимпиадата, но след десетките писма на ученици от цяла България с възстановени по спомени въпроси и техните предполагаеми верни отговори, решихме да ги публикуваме. Въз основа на писмата успяхме да сглобим хипотетичен вариант на областния кръг на олимпиадата, който споделяме със своите читатели. До този момент официалният вариант не е публикуван никъде, заради което Географ БГ не гарантира за достоверността на въпросите, отговорите, графичните изображения и съответните точки, възстановени изцяло по памет на участниците, които ни писаха. 

 

 

Коментари (7)

Анонимен
18.02.2017 21:59
Този тест е много по-лесен, в сравнение с олимпиадата тази година. Почти всички задачи бяха със свободен отговор, едва само три с избираем и практическата задачата беше ужасна / учениците трябваше да разпознават градове в Италия /. Практическата задача беше най-гадна. В сравнение с други години, практическата задача е твърде усложнена.
ученик
26.02.2016 13:42
Напълно съм съгласен с двамата анонимовци: областния кръг цели отличаване на по-добрите.
Анонимен
24.02.2016 15:56
За разлика от другите възрастови групи, теста е елементарен с изключение на практическата задача. Напълно съм съгласен,че се цели отличаване на най-добрите, защото в противен случай олимпиадата се превръща във вид контролно.
1
24.02.2016 14:40
Интересното е, че материалът е предимно от политическа география и икономика на Европа. За разлика от минали години, Балкански полуостров и България почти няма, което може да се превърне в пречка за учениците, отделили време за изучаването им. Защо не се направи предварително разпределение(както по физика например) .За разлика от минали години практическата задача е доста по-трудна. Темата не може да се сравни с тази от миналата година например. Имате ли някаква информация за резултатите? Дали всички области са излъчили участник?
анонимен
24.02.2016 08:09
Уважаеми коментатори, олимпиадата цели отличаване на най-подготвените и интересуващи се в сферата, а Вие ако разчитате само на училищна подготовка, то сте разбрали принципа на инициативата. Все пак има стремеж към формата на световната олимпиада с повече свободни отговори.
Евгени Иванов
24.02.2016 07:39
Брутален тест ! Моля , има ли някой информация , кой член на националната комисия е в основата на разработката на този тест ? Той не е за 8 клас , а за изпит на студенти завършващи бакалавърска степен . Съмнява ме и студентите да се справят !
Учител
24.02.2016 07:26
Следя с интерес поредицата от тестове ! Много изображения , труден тест ! Как биха изглеждали изображенията при черно- бялото принтиране в училищата и как учениците биха ги разпознали ? За решаването на този тест се изискват много допълнителни часове . Как може ученик примерно , който изучава 1- час седмично първия срок да се ,, пребори '' с теста?