Днес празнуваме нашия рожден ден! :)

17.02.2017
Точно преди три години стартира работа Българският географски портал - Географ БГ.

В сутринта на 17 февруари 2014 г. започна да функционира сайтът на Географ БГ (www.geograf.bg). За изминалите три години ни се случиха много събития, научихме много уроци, запознахме се със страшно много любознателни и доброжелателни хора, намерихме приятели по целия свят! Благодарим на нашите читатели и приятели, които ни подкрепят и ни дават мотивация да се развиваме. Благодарим на хората, които ни изпращат географски снимки, текстове, фотописи, тестове и др. 

За изминалите години се изправихме пред много предизвикателства, които преминахме благодарение на всички ВАС - общността, която чете сайта и участва в образователните инициативи. Безспорно най-голямата доза доверие, която получихме бе по време на онлайн гласуването в кампанията на Промяната през ноември 2016 г.  В близките дни ни предстои да подпишем договор с Reach for Change - Промяната и да получим финансирането за развитието на дейността ни, което спечелихме в голямата надпревара. Това ще бъде важна крачка в развитието ни като образователен проект. Също така осъзнаваме голямата обществена отговорност, която сме поели. На път да осъществим няколко важни крачки в развитието си - нов формат на уеб съдържанието, оптимизиране на дейността на Центъра за знания и привличането на нови хора към екипа ни. 

Третата ни годишнина ни застига в етап, когато към нашата дейност участват и 10 стажанта - студенти от Софийския университет Св. Климент Охридски. Те активно участват в обновяването на уеб съдържанието, провеждането на научни работилници и организирането на Българския географски фестивал - Пазарджик 2017. Работа с нашите стажанти е удоволствие, защото техният ентусиазъм е заразяващ, и предизвикателство, защото трябва да им се показват най-добрите практики за професионално поведение в работна среда.

Продължаваме в четвъртата година от живота на Географ БГ с вяра и убеденост в смисъла на образованието и популяризирането на науката сред децата и обществото като цяло. Ще продължим да ви информираме за актуални събития в сферата на географията и науките за Земята. Предстоят ни и нови инициативи, които ще споделим непременно с нашата аудитория. 

Благодарим, че ви има!

Екип на Географ БГ 

 

Коментари (3)

монах Г.
17.02.2017 21:17
Да, наистина от сайта ви лъха много, много любов към децата, към България като ландшафт и не само... Направено е според мен много професионално и нестандартно!
Марина Стоева
17.02.2017 11:36
ЧРД, мили приятели! И аз ви благодаря, че ви има! Дано не се засегне някой, че ще "говоря" от името на цялата общност ваши фенове. Но ние (феновете) вече 3 год. "растем", пътуваме мислено, мечтаем и помъдряваме заедно с вас. Желая ви още много пъти х3 години в общественото пространство (във всичките му аспекти), още много инициативи и проекти и вашия заразяващ ентусиазъм да не пресъхва никога, да бъде като бистър планински извор високо в планината и да тече безспир! Бъдете здрави и успех!
Борис Казаков
17.02.2017 10:06
Честит рожден ден! Страхотни сте! Само напред и нагоре!