ГЕОГРАФ БГ - НОСИТЕЛ НА ПРОМЯНАТА ЗА 2016

06.12.2016
Географ БГ бе избран за победител в конкурса на Промяната за 2016 г. Всичко това нямаше как да се случи без страхотната подкрепа на цялата наша аудитория! Благодарим на всички приятели на географията и науката като цяло, които ни подкрепяха през тези дни на кампания! Победата е отговорност, която поемаме и ви обещаваме, че ще правим неща, които ще носят много усмивки и смисъл!

Рекорден брой от над 62 200 души гласуваха за определяне на тримата финалисти в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA

 
Проектите ГЕОГРАФ.БГ и ParaKids са абсолютните победители, споделили първото място в третото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change - ПРОМЯНАТА 2016/2017. Всеки от двата проекта ще получи финансиране в размер на 22 500 лв. Детското жури обяви победителите на специална церемония, която се проведе в пространство за съвременен танц и пърформанс ДНК.
 
 
 
 
 
 
 
Мисията на Димитър Желев и Евгения Сарафова от Географ БГ е да популяризират науката сред децата и младежите в България и да им дадат възможност да се запознаят с нейните чудеса. Сайтът www.geograf.bg се появява на 17 февруари 2014 г., набира популярност изключително бързо и става основен източник на географска информация за ученици, учители и студенти. В него има интерактивни образователни презентации, тестове, научно-популярни статии и др. През 2015 г. Димитър и Евгения създават Център за знания на Географ БГ в София. Дейността му включва провеждането на научни работилници за деца от 6 до 12-годишна възраст, научни презентации за ученици, научни пътешествия за деца и родители и много други събития, целящи да популяризират науката сред децата.
 
 
Проектът на Евгения и Димитър ще промени живота на децата защото ще им открие нови хоризонти за професионално развитие в много иновативни области на съвременното познание.
 
 
Очакваме още изненади и още работа с деца, така че те да бъдат усмихнати и щастливи", разкри Димитър от Географ БГ

 

Коментари (4)

Николета Деспова
07.12.2016 18:44
Честито! Мили млади хора, съхранете младежкия ентусиазъм и все така с усмивка разпалвайте географския огън в сърцата на децата! Успех на новите проекти!
Виктория
07.12.2016 18:27
Честито ! Успех занапред.
СГ
07.12.2016 14:37
Честито! "Продължавайте напред и нагоре!"
Марина Стоева
06.12.2016 22:46
Честито, приятели! Ако има някой в България, който заслужаваше да спечели този формат, това определено сте вие. Цялата географска общност се гордее с вас! Браво!